22 de febrer del 2016

Suport als treballadors i treballadores de General Electric

Cada tancament d’empresa és una mala notícia, i ara ens toca ben de prop. Per tant, una mala notícia per a la ciutat. En aquesta ocasió és General Electric, amb 68 treballadors a la planta de Cornellà, que havia estat fa anys de Neyrpic, i fins fa pocs mesos, d’Alstom.

Aquest centre té una important activitat de disseny, fabricació, posada en marxa i postvenda de turbines hidràuliques. És desgraciadament massa habitual que les grans empreses deslocalitzin producció, arbitràriament, no sembla que hi hagi cap pla alternatiu per a totes les persones afectades, i més estrany és en una activitat tecnològica que hauria de tenir molt valor, però que les reestructuracions empresarials converteixen en una peça prescindible.

Em vaig reunir dijous passat amb representants dels sindicats i del comitè d’empresa, i comparteixo totalment la seva preocupació. Portarem al ple una moció de suport, espero també que els governs de la Generalitat i l’Estat intentin coordinar les accions que siguin necessàries per almenys minvar l’abast de la mala notícia, que afecten també a més de 300 treballadors, i a les seves famílies, a tot Catalunya.