25 de juliol del 2016

Etiquetes per ser conscients

Per prendre consciència del cost dels serveis i equipaments municipals, des de fa uns anys l’Ajuntament fa públiques aquestes quantitats i també col·loca uns cartells informatius a l’entrada de les instal·lacions. Aquest any també hem tornat a posar als carrers unes etiquetes de colors, que parlen dels serveis (manteniment de parcs, neteja de carrers, escombraries...) que dia a dia fan possible que la ciutat funcioni, estigui ordenada i amb bon aspecte.
Potser heu vist aquestes etiquetes a places o carrers, penjades d’un fanal, i tenen precisament l’objectiu de cridar l’atenció, de fer-nos pensar que, encara que no ens n’adonem, també tenim un paper en cuidar de la ciutat. No es tracta tant de valorar si és molt car o molt barat, és, com he dit primer de tot, prendre consciència, saber que si la ciutat és de tots, tot allò que aportem en diners serveix per invertir-hi, però també ens toca aportar-hi en responsabilitat. Si un equipament d’aquests (biblioteca, piscina, parc...) es tanqués, de segur que ho notaríem i ens queixaríem de seguida. Per això és important seguir protegint-los, fent el possible per mantenir-los, ser conscient de quant costen a la ciutat, i de la importància de respectar-los.

També, en aquesta mateixa línia, i relacionat amb la neteja de la ciutat, a partir d’aquesta setmana posarem uns adhesius a les papereres per informar que cal utilitzar-les com allò que són, papereres, i no per deixar-hi bosses d’escombraries. És un problema que els serveis de neteja s’estan trobant molt últimament i que ens preocupa, i més ara a l’estiu, quan amb la calor, ja no és només una qüestió d’estètica. A vegades a alguns no només els falla el civisme, també els falta una mica de seny...