23 de setembre del 2016

Impuls a la sostenibilitat ambiental

Aquesta setmana s’han fet a la ciutat diferents iniciatives en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i diumenge tothom que vulgui està convidat a participar a la Baixcicletada que se celebra entre diversos municipis, entre ells Cornellà. La conscienciació sobre una mobilitat sostenible i alhora segura és un tema que mica en mica va calant entre la ciutadania. En els darrers anys les institucions i els municipis som conscients de l’impacte en el medi ambient del transport privat i les repercussions negatives en la qualitat de vida de les ciutats i els seus habitants. A Cornellà fa anys que hi estem treballant i comptem amb un Pla de Mobilitat Urbana per impulsar  alternatives  de mobilitat respectuoses i sostenibles. Hem potenciat la creació de carrils bici, s’han instal·lat plataformes d’aparcament com el bicibox, estem desenvolupant reformes urbanes que potencien els desplaçaments a peu o incorporant vehicles elèctrics per a la flota municipal.
A més treballem per incentivar l’ús del transport públic, aprofitant que som una de les ciutats de la comarca amb una xarxa més extensa i que tenim al nostre abast tots els transports públics metropolitans.
Evidentment, queda camí per fer i tots hem de treballar i ser conscients que si fem petits gestos en els nostres desplaçaments contribuirem a que l’aire que respirem sigui més net i a combatre el canvi climàtic.