1 de juliol del 2019

Biografia personal

Vaig néixer a Barcelona, el 3 de gener de 1960. Estic casat i tinc dues filles, Helena i Amanda. Vaig arribar a Cornellà a principis del 1962, fins aquesta data els meus pares residien a Sant Boi de Llobregat. Durant el període franquista, vaig formar part d’organitzacions d’esquerra, i em vaig vincular al moviment estudiantil i associatiu juvenil de Cornellà. Vaig cursar estudis de sociologia a l’Institut Catòlic d’Estudis Socials de Barcelona.

L’abril de l’any 1981 m’incorporo al Partit dels Socialistes de Catalunya. La meva trajectòria política al PSC ha estat vinculada sobretot a la meva ciutat, i a la comarca del Baix Llobregat, exercint diferents responsabilitats. Vaig ser el primer secretari de l’Agrupació de Cornellà l’any 1982 i em vaig incorporar a la Comissió Executiva de la Federació del Baix Llobregat a finals de l’any 1983 assumint responsabilitats relacionades amb la política municipal, després com a Secretari d’Organització i Finances, i des d’octubre de 2004 fins febrer de 2012 com a Primer Secretari de la Federació Comarcal. Sóc membre del Consell Nacional del PSC des de l’any 1994 i el desembre del 2011 em vaig incorporar a l’Executiva Nacional; actualment, des de juliol de 2014, en sóc el secretari de Coordinació Institucional.

En l'àmbit de la política municipal, he ocupat responsabilitats tècniques com a Cap del Gabinet de l'Alcaldia de l'Ajuntament de Gavà, i l'any 1987 vaig ser escollit regidor per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat. Durant aquest intens període he ocupat responsabilitats d'organització, planificació i impuls de l'activitat municipal.

Des d'abril de 2004, sóc l'alcalde de la ciutat de Cornellà. M'he proposat fer de la proximitat, l'accessibilitat i el diàleg el meu mètode de treball. Aquest càrrec representa exercir una enorme responsabilitat destinada a treballar per garantir progrés i transformar la ciutat, i a la vegada mantenir una estreta relació amb la ciutadania mitjançant molts canals, que em permetin tenir en compte les inquietuds de qualsevol persona que em mostra la seva opinió, la seva aprovació o el seu desacord.

He encapçalat la candidatura socialista a les eleccions municipals de 2007, 2011, 2015 i 2019, aconseguint cada vegada la majoria de vots, i he resultat reelegit alcalde en les quatre ocasions.

El juliol de 2007 vaig prendre possessió com a vicepresident primer executiu de la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona; el juliol de 2011, d'acord amb la Llei aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya, es va crear la nova Àrea Metropolitana de Barcelona, de la qual sóc Vicepresident Executiu. La meva responsabilitat és coordinar l'acció del govern metropolità i el desenvolupament dels projectes inclosos al Pla d'actuació metropolità.


(versión en castellano)