16 de novembre del 2015

Condemna pels atemptats de París i condol per les seves víctimes

No ens podem quedar ni passius ni indiferents davant de les atrocitats que hem vist del que va passar a la capital francesa! Ha estat un nou atac a les nostres llibertats, tant col•lectives com individuals, en un país que és referent de la nostra societat, per ser el bressol de les reivindicacions que ens van portar a construir la democràcia. Avui dia, la paraula i la dignitat són els mitjans per evolucionar i millorar la nostra societat, que avui torna a estar en perill. La resposta de condemna i de condol davant aquests atacs ha de tenir continuïtat en el treball polític, i també des de les institucions judicials i dels cossos de policia, que han de donar una resposta acurada, d’acord amb el que preveu l’ordenament jurídic.
No podem caure en la temptació, de vegades massa fàcil, de sospitar o condemnar de forma indiscriminada totes aquelles persones i col•lectius d’origen àrab, o religió musulmana. No és ni seria just, doncs la gran majoria d’ells també són víctimes d’aquest terror. Si creiem en la convivència, hem de posar el focus en el fanatisme, però de forma coherent i civilitzada.
La meva condemna més enèrgica dels atemptats, el meu recolzament a les autoritats franceses i al poble francès davant d’un esdeveniment tan tràgic, i el meu condol als familiars de les víctimes d’aquesta barbàrie.