13 de novembre del 2015

Cornellà, ciutat de la lectura

Durant tot el mes de novembre, alumnes de 5è. i 6è de primària de les escoles de la ciutat estan treballant a les aules la lectura en veu alta. Ho fan a través de la Corneliada, un projecte que vam engegar el curs passat i que volem que sigui una plataforma més per difondre entre els escolars el plaer de la lectura. La Corneliada compta amb la complicitat d’ escoles i professors, de la xarxa de biblioteques de Cornellà i del Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Baix Llobregat.
Entre tots han escollit lectures amb la temàtica dels viatges com a denominador comú, per llegir i escoltar textos en veu alta, per despertar la imaginació dels més petits , augmentar la comunicació oral i, en definitiva gaudir del plaer de llegir. Cornellà té un fort compromís amb la lectura, amb la seva divulgació en tots els àmbits, i la Corneliada és un petit gra de sorra més per sumar. La darrera setmana de novembre podrem veure una mostra d’aquest treball a les biblioteques. Sens dubte, una experiència enriquidora i engrescadora per a tots els participants.
I lligada a aquesta passió per la lectura, avui al Castell tindrem l’oportunitat de compartir versos i poemes amb la nova proposta que l’associació Poetas de Cornellà ens presenta sota el títol “Sueños compartidos”, una obra col•lectiva que gaudirem amb els seus autors.