17 de febrer del 2017

“1.000 i una Nineka” de solidaritat

Ahir al Castell vaig assistir a la inauguració de la tercera edició de l’exposició “1.000 i una Nineka”, una iniciativa de la cornellanenca Maria Rascón, que porta tres anys engrescant a dones i homes de Cornellà en el seu projecte humà i solidari que té com a objectiu recaptar fons per a la investigació del càncer infantil de l’hospital de Sant Joan de Déu. Des que vam conèixer el projecte té el nostre suport, el de diverses entitats i de prop de dues-centes persones que, al llarg de l’any, s’organitzen en tallers a escoles i altres espais municipals, per confeccionar aquestes Ninekes: unes petites nines de drap, cada una única i exclusiva, realitzades amb grans dosis de complicitat i tendresa i amb la força que dóna el treball comunitari i solidari.

Aquesta idea, va ser una de les seleccionades a finals d’any com a un dels projectes innovadors a escala estatal en l’àmbit social a la Copa Creativa. Felicitar a la Maria per la seva iniciativa i també a totes les persones que han participat en la confecció d’aquestes Ninekes al llarg d’aquests anys i que ja en sumen prop de 4.000, al voltant de 1.700 només en aquesta edició, i que serviran per finançar prop de 8 mesos d’investigació.

Les Ninekes realitzades durant 2016 estaran exposades al Castell fins a mitjans de març i us convido a visitar-la i contribuir a aquest gest solidari.