6 de juny del 2017

Joves implicats contra el sexisme

Dijous passat vaig tenir una trobada amb un bon grup de nois i noies que formen la Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat, que per explicar-vos-ho en poques paraules, són joves que estan a l'institut i que han pres el compromís d'informar els seus companys i companyes sobre la violència de gènere, perquè en prenguin consciència, per parlar-los d'igual a igual i en el seu llenguatge en cas de dubtes, de preocupacions o de començar a tenir un problema.
Recordo que fa pocs dies llegia noves estadístiques en un diari sobre com els comportaments sexistes o masclistes, per molt que sembli el contrari, no van a menys entre els joves, és més, és quan es comencen a detectar, i fer com si no passés res, segur que contribueix a agreujar el problema, les actituds es poden enquistar en la vida adulta. Però és igualment cert que cada cop hi ha més consciència de la necessitat d'actuar, de respondre, i aquí entra el paper de la XAJI.
Aquests nois i noies de Cornellà ens estan donant exemple amb la seva implicació, i des de Cornellà estem donant exemple, perquè no hi ha cap altra ciutat del nostre entorn amb tants joves, uns 80, apuntats a la idea, ni tan sols Barcelona. Des de les institucions fem formació i la prevenció que són elements clau, però el més fonamental és la implicació i el paper actiu de les persones per tenir-hi èxit.